Gratis100% kosteloos
Beste waardeHoogste bod
Gratis transportIn heel België en Nederland
Direct GeldBetaling contant of per bank
ProfessioneelVeilig en snel
VeiligAl sinds 2003

Beste camper 2022 – Onze top 10

Met een camper geniet u van haast onbeperkte vrijheid. Het ene moment staat u met uw rijdende huis op de camping in Zeeland, en een paar uur later aan een meer in Frankrijk. Vaak wordt gedacht dat die vrijheid wel wat ten koste gaat van comfort. Dat was vroeger misschien zo, maar anno 2022 hoeft dat zeker niet meer het geval te zijn.

De campers in onze lijst bieden u luxe, comfort, zeeën van ruimte en uitstekende rijeigenschappen, voor zeer betaalbare prijzen. Hier zijn de tien beste campers van 2022. En komt u net geld tekort voor een nieuwe camper? Verkoop dan uw oude camper voor de beste prijs!

Laat jouw camper vandaag nog gratis taxeren

Verschillende soorten topcampers

Campers zijn er veel verschillende soorten en maten. In onze top 10 voor 2022 hebben we van ieder type enkele modellen opgenomen. Op die manier biedt onze lijst voor ieders wens en ieders budget een topcamper. De vier verschillende soorten campers die we onderscheiden zijn van klein naar groot de volgende:

Top 10 beste campers 2022

Camper Waarom kopen 2022? Prijs (vanaf)
Volkswagen California De ultieme buscamper € 64.605,-
Marchi Mobile EleMMent Palazzo De mooiste camper ter wereld € 2.627.650,-
Rapido 854F Verkozen tot beste camper 2022 € 87.400,-
Itineo Nomad CS660 Schitterende voordelige integraalcamper € 74.600,-
Adria Sonic Supreme 700 SL Een van de beste integraalcampers € 108.995,-
Sunlight Cliff 540 Goedkoopste campervan € 52.590,-
Adria Twin Sport 640 SGX Misschien wel de beste kleine camper € 76.995,-
Chausson X550 Heerlijke half-integraal € 76.000,-
Morelo Palace 99 Paleis op wielen € 503.136,-
Laika Kreos L5009 Een bijzonder luxe halfintegraal € 138.000,-

Tip: klik op de camper om direct meer te lezen over het model camper. Of lees verder voor alle informatie over onze top 10 op een rijtje!

De beste camper van 2022 – Top 10

Volkswagen CaliforniaBeste kleine camper – Volkswagen California

Ongetwijfeld de meest iconische, en volgens velen beste, kleine camper aller tijden is de Volkswagen California. Het is dan ook de camperversie van op zijn beurt de meest iconische bestelwagen: de Volkswagen Transporter. De eerste California, op basis van de T1, rolde in 1957 van de band in Rheda-Wiedenbrück en werd een symbool van vrijheid de jaren zestig. Nu, 65 jaar later, is de California uitgegroeid tot een comfortabele buscamper met al het comfort dat u nodig heeft: een mooi afgewerkte keuken, fijne opklapbare bedden en een surround sound systeem. Niet alleen het kamperen in deze camper is heerlijk, ook het rijden. Het Volkswagenbusje is namelijk uitgerust met vierwielaandrijving en top notch moderne rijhulpsystemen als cruise control.

Marchi Mobile EleMMent PalazzoMooiste camper ter wereld – Marchi Mobile EleMMent Palazzo

De mooiste en overigens ook de duurste camper ter wereld is de Marchi Mobile EleMMent Palazzo. Het 13,7 meter lange gevaarte is dan ook niet te vergelijken met de andere campers uit ons lijstje. Eerder met een hotel op wielen. Het interieur herbergt maar liefst 68 m² aan vloeroppervlak en is extreem luxe afgewerkt met onder meer kingsize bed, een luxe loungeruimte, een sparuimte en twee grote tv’s. Bovenop de camper is bovendien een uitschuifbaar dakterras, wat je een fantastisch uitzicht geeft over heel de camping. Rijden in deze camper is alleen weggelegd voor houders van een c-rijbewijs, maar dat zouden wij er gerust voor over hebben. U krijgt namelijk meer dan 600 pk tot uw beschikking, in een cockpit die ons heel erg doet denk aan die van een helikopter!

Rapido 854FCamper van het jaar – Rapido 854F

De Rapido 854F is door de ANWB verkozen tot camper van het jaar 2022. Deze integraal is gebouwd rond het chassis van de Fiat Ducato en beschikt over een 140 pk sterk 2,2 liter motor. Hij is relatief compact met een lengte van 6,7 meter, maar biedt toch zeer veel ruimte. Er kunnen namelijk wel tot zes mensen comfortabel samen in kamperen (en slapen)! Daarnaast biedt de camper ruimte aan berging voor bijvoorbeeld twee fietsen. Dankzij het strak afgewerkte interieur is het goed toeven in deze camper, ook in de winter en op hete zomerdagen. De wagen is namelijk gebouwd met behulp van prima isolerende materialen. Een ontzettend complete camper dus, die in combinatie met zijn scherpe prijs wat ons betreft terecht is verkozen tot beste camper van het jaar!

Itineo Nomad CS660Voordelige integraalcamper – Itineo Nomad CS660

Ook de Itineo Nomad werd door de ANWB genomineerd voor camper van het jaar, maar is het dus nét niet geworden. Dat is zeker geen schande, en voor mensen met een iets kleiner budget en een iets kleinere familie (tot 5 personen) zal de Nomad CS660 de perfecte integraalcamper zijn. De camper is gebouwd op basis van een Peugeot Boxer met een 2,2 liter Blue HDI motor aan boord.

Niet alleen de motor maakt rijden in deze camper fijn, ook standaarduitrusting als cruise control, esp en automatisch start stop systeem dragen hun steentje bij. Binnenin geniet u samen met uw gezin van veel ruimte en een strak interieur met onder meer een bank met kunstlederen bekleding in combinatie met lichte houttinten. Heel sfeervol is ook de verlichting rondom de bovenste kasten. Kortom: een camper die zeker bovenaan ieders lijstje zou moeten staan!

Adria Sonic Supreme 700 SLEen van de beste integraalcampers – Adria Sonic Supreme 700 SL

Ligt uw budget net boven de ton en wilt u een integraalcamper? Dan moet u in 2022 zeker de Adria Sonic Supreme 700 SL overwegen. Net als de rest van de Sonic serie is ook de Supreme 700 in het jaar 2022 helemaal vernieuwd. Hij is vanaf dit jaar uitgerust met een elegant zilverkleurig exterieur en zowel de voor- als achterkant hebben een upgrade gekregen. De camper, die gebouwd is op een Fiat Ducato chassis, is daarnaast voorzien van een bijzonder ruim en sfeervol interieur. Onder meer de vele kleine spotjes, Alde verwarming, groot keukenblad en een slim tower koelkast met maar liefst 142 liter inhoud, een garage met e-bike oplaadpunt en de luxe badkamer maken dit tot een comfortabele plek om heerlijk in op vakantie te gaan.

Sunlight Cliff 540Beste goedkope campervan – Sunlight Cliff 540

Bent u op zoek naar een voordelig geprijsde campervan? Dan zou de Sunlight Cliff 540 wel eens perfect kunnen zijn. Hij staat in de boekjes vanaf € 52.590 en wordt dan geleverd op basis van een Fiat Ducato en al inclusief de vrij prijzige optie van een passagiersairbag. Verwacht bij deze Sunlight Cliff 540 geen overweldigende luxe, maar wel een degelijke camper waar u jarenlang comfortabel en veilig van zult genieten. De buscamper biedt plaats aan twee volwassenen (optioneel tot drie) en voorzien van een keukentje, een doucheruimte, een toilet, fijne kastjes, een uitschuifbare tafel, een hordeur en een groot dakluik boven het zitgedeelte. Reden te meer om hem tot de beste goedkope campervan van 2022 te bestempelen!

Adria Twin Sport 640 SGXEen van de beste buscampers – Adria Twin Sport 640 SGX

Nog een fantastische buscamper die gebouwd is op een chassis van de Fiat Ducato: de Adria Twin Sport 640 SGX. Dit is ook absoluut één van de beste buscampers voor 2022. Hij is weliswaar niet zo iconisch als de California, en wat duurder aan de prijs dan de Cliff 540, maar heeft wel alles wat u zich als moderne kampeerder kunt wensen. Zo is de Twin Sport 540 SGX uitgerust met een compleet nieuw ontwikkeld hefdak, dat op een unieke wijze verder naar achter schuift op het dak.

Hierdoor is het systeem lichter en stabieler. Tevens biedt de campervan zeeën aan ruimte, onder meer dankzij slimme ruimte onder het bed, waar makkelijk twee fietsen geparkeerd kunnen worden. Ook op de weg zit u goed met deze Adria. De 2,3 liter diesel motor heeft met 120 pk ruim voldoende trekkracht om de Alpen of de Pyreneeën te doorkruisen.

Beste halfintegraal – Chausson X550

Chausson X550Een opvallende verschijning en voor dit jaar wat ons betreft de beste halfintegraal: de Chausson X550 is een sterk staaltje camper. Hij oogt wat gedrongen, met zijn hoge en korte afmetingen, en heeft mede dankzij de zwarte stootranden hierdoor een stoer voorkomen. En hoewel de camper nog geen zes meter lang is, is hij toch uitgerust met badkamertje, slaapplek voor vier personen en een heus keukenblok.

Bijzonder is ook de skyview, die in combinatie met de grote ramen aan de zijkant zorgt voor veel daglicht en een extra ruime ervaring. Ook onder de motorkap zit het wel snor met deze X550: hij is gebouwd op het chassis van de Fiat Ducato en heeft een 2.2 liter diesel aan boord, goed voor 140 pk. Verder zijn vrijwel alle moderne rijhulpsystemen een optie.

Morelo Palace 99Beste luxe camper – Morelo Palace 99

Heeft u een halve ton te besteden en bent u voor dat geld op zoek naar een ruime camper die u alle luxe biedt die u zich kunt wensen? Dan is de Morelo Palace 99 de beste camper voor u! De Palace 99 is gebouwd als een paleis op wielen. Vijf personen kunnen in luxe en comfort vakantie vieren in dit ruim tien meter lange gevaarte. Deze Morelo beschikt zelfs over een garage, waar een kleine auto of een collectie fietsen in past. De camper is gebouwd op een Mercedes bus chassis en wordt aangedreven door een 300 pk sterke diesel. Het interieur van de Palace 99 is vormgegeven als dat van een privévliegtuig: ruim, exclusief en perfect afgewerkt. Leuke details die u in lagere segmenten niet zo snel zult vinden zijn bijvoorbeeld een elektrisch neerlaatbare 32-inch tv, dubbele getinte beglazing, vloerverwarming en bijzonder stijlvolle douchecabine.

Laika Kreos L5009Beste luxe halfintegraal – Laika Kreos L5009

Wilt u kunnen glampen in uw eigen camper, maar vindt u de Morelo Palace toch wat aan de grote kant? Dan kunnen wij de Laika Kreos L5009 van harte aanbevelen. Deze luxe halfintegraal is in 2022 helemaal vernieuwd en ademt in alles premium. De camper is gebouwd op het Fiat AL-KO Heavy chassis, waardoor hij extra stabiel en degelijk aanvoelt op de weg. Ook de Laika is zeer goed geïsoleerd en uitgerust met vloerverwarming.

Daarnaast bieden een grote lichtdoorlatende glasvezel koepel, een elektrische externe maxi-trede, een mini garage met antislipvloer, houten deuren en een luxe afgewerkte keuken met gasoven en 153 liter grote koelkast al het comfort en luxe die u nodig heeft. Stijlvolle slaapruimtes voor tot vier personen en een schitterend afgewerkte douchcabine maken deze camper helemaal af!

Nieuwe camper kopen? Oude camper verkopen!

Wij hopen dat onze lijst u heeft kunnen inspireren voor uw nieuwe camper, en dat u de beste camper van 2022 voor uw wensen zult kunnen vinden! En heeft u toevallig al een camper en komt u net wat geld tekort om uw nieuwe favoriete camper te kopen? Laat uw huidige camper dan door ons taxeren en meld hem aan voor onze camper inkoop service.

Wij zijn gespecialiseerd in de inkoop van alle soorten campers. Ook campers met schade, defecten of problemen, nemen wij graag van u over. Wij betalen u direct na akkoord. En niet alleen taxeren wij uw camper geheel gratis en vrijblijvend, ook komen wij de camper door heel Nederland of België gratis ophalen.

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

  • Cees Van KollenburgCees Van Kollenburg

    Camper via website aangeboden, na korte tijd contact en binnen zeer korte tijd verkoop geregeld. Geen koehandel. Camper is op korte tijd opgehaald en financieel afgehandeld. Vriendelijke en betrouwbare handelspartner. Aan te bevelen. Cees Van Kollenburg

  • Maurice Dumas-Sint-TruidenMaurice Dumas-Sint-Truiden

    Vlotte service en een zeer correcte afhandeling. Keurig en eerlijk bod en de gemaakte afspraken worden correct nageleefd. Goed werk en zeker aanbevelenswaardig. Met vriendelijke groet, Maurice Dumas

  • Robin van AalstRobin van Aalst

    Geheel volgens afspraak op een nette manier afgehandeld. Ik ben uiterst tevreden en zal daar waar mogelijk deze mannen aanbevelen. Groetjes, Robin van Aalst

  • Anton HuismanAnton Huisman

    Binnen 1 dag alles geregeld, in de avond te koop aangeboden en de volgende middag hebben ze mijn camper opgehaald. Eerlijke prijs, en de papierzaken ter plekke afgehandeld. Ik heb een goed gevoel over dit bedrijf, alles netjes geregeld. Groeten, A. Huisman

  • Timo-MaasmechelenTimo-Maasmechelen

    Heel vriendelijke man en heel goeie service. Correct betaald. Niet verder zoeken hier word je heel goed geholpen + eerlijke service. Moest er nog eens iets zijn in de toekomst dan bel ik jullie zeker. Echt een aanrader!!! veel succes nog met jullie bedrijf. Timo

  • Carla-WesterloCarla-Westerlo

    Afspraken worden correct nageleefd. De betaling gebeurt zeer vlot, het geld staat de volgende dag al op de rekening. Ook de afhaling gebeurt stipt op het afgesproken moment. Het was een positieve ervaring. Carla

Contact