Gratis100% kosteloos
Beste waardeHoogste bod
Gratis transportIn heel België en Nederland
Direct GeldBetaling contant of per bank
ProfessioneelVeilig en snel
VeiligAl sinds 2003

Camper verkopen aan een Nederlander

Net als de Belgen zijn de Nederlanders een volkje dat graag kampeert. En wie kampeert, die heeft natuurlijk een camper nodig (of een caravan, maar dat is een ander verhaal). Daarom kopen Nederlanders ontzettend veel campers, en niet alleen in Nederland. Ook over de grens met België zijn veel Nederlanders op zoek naar een mobilhome. Daarom is het goed mogelijk om vanuit België een camper te verkopen aan een Nederlander. Hier leest u op welke manieren dit kan en hoe het werkt. Laten we echter eerst eens naar de voordelen van handelen met een Hollander kijken.

Waarom een Belgische camper verkopen aan een Nederlander?

Er zijn twee belangrijke redenen waarom het een goed idee is om uw kampeerwagen te verkopen aan een Nederlander:

Nederlanders betalen meer voor uw camper

Het grootste voordeel en reden waarom zoveel mensen hun camper verkopen aan een Noorderbuur is de hogere prijs. Campers zijn (nieuw en tweedehands) namelijk een stuk duurder in Nederland, vanwege de hogere btw en bpm. Weliswaar dient een Nederlander bpm te bepalen wanneer hij uw camper invoert, maar per saldo is hij vaak toch flink goedkoper uit dan wanneer hij hetzelfde type camper in eigen land zou kopen.

Daarom worden er ten eerste minder campers verkocht in Nederland, waardoor er krapte heerst op de tweedehands markt. Ten tweede zijn tweedehands campers voor Nederlanders in België goedkoper dan in Nederland, zelfs wanneer u de penning zestien vraagt! Hierdoor gaan meer Nederlanders op zoek naar een camper in België en zijn ze bereid hier een goede prijs voor te betalen.

 • Cees Van KollenburgCees Van Kollenburg

  Camper via website aangeboden, na korte tijd contact en binnen zeer korte tijd verkoop geregeld. Geen koehandel. Camper is op korte tijd opgehaald en financieel afgehandeld. Vriendelijke en betrouwbare handelspartner. Aan te bevelen. Cees Van Kollenburg

 • Maurice Dumas-Sint-TruidenMaurice Dumas-Sint-Truiden

  Vlotte service en een zeer correcte afhandeling. Keurig en eerlijk bod en de gemaakte afspraken worden correct nageleefd. Goed werk en zeker aanbevelenswaardig. Met vriendelijke groet, Maurice Dumas

 • Robin van AalstRobin van Aalst

  Geheel volgens afspraak op een nette manier afgehandeld. Ik ben uiterst tevreden en zal daar waar mogelijk deze mannen aanbevelen. Groetjes, Robin van Aalst

 • Anton HuismanAnton Huisman

  Binnen 1 dag alles geregeld, in de avond te koop aangeboden en de volgende middag hebben ze mijn camper opgehaald. Eerlijke prijs, en de papierzaken ter plekke afgehandeld. Ik heb een goed gevoel over dit bedrijf, alles netjes geregeld. Groeten, A. Huisman

 • Timo-MaasmechelenTimo-Maasmechelen

  Heel vriendelijke man en heel goeie service. Correct betaald. Niet verder zoeken hier word je heel goed geholpen + eerlijke service. Moest er nog eens iets zijn in de toekomst dan bel ik jullie zeker. Echt een aanrader!!! veel succes nog met jullie bedrijf. Timo

 • Carla-WesterloCarla-Westerlo

  Afspraken worden correct nageleefd. De betaling gebeurt zeer vlot, het geld staat de volgende dag al op de rekening. Ook de afhaling gebeurt stipt op het afgesproken moment. Het was een positieve ervaring. Carla

 • R. BouchezR. Bouchez

  Het is inderdaad een hele snelle correcte afhandeling. Goede communicatie, een woord is een woord!! heren succes met de business, Mvg R. Bouchez, Rekem

 • J. KipsJ. Kips

  Telefonisch netjes te woord gestaan. duidelijke afspraken die worden nagekomen. Beloofde aanbetaling stond andere dag op rekening. Nette en snelle afhandeling. Kortom aanrader! Groeten, J. Kips

 • Verbeke MiekeVerbeke Mieke

  Een vlotte en correcte afhandeling… voor een snelle verkoop voor de juiste prijs kan ik campersopkoper zeker aanbevelen!!! De mensen die langskwamen waren stipt op het afgesproken uur en zeer vriendelijk! Mvg, Verbeke Mieke

Camper verkopen aan Nederlander is helemaal niet moeilijk

Veel mensen denken dat het verkopen van een camper aan een Nederlander moeilijker is dan aan een Belg. Dat is een misverstand. Een Nederlander spreekt immers dezelfde taal als u, tenzij u een Waal bent (maar dan leest u waarschijnlijk deze Nederlandse tekst niet, toch?) en het zijn hele aardige mensen. Bovendien hebben we tegenwoordig de euro, waardoor geld wisselen niet nodig is.

Maar hoe zit het dan met het papierwerk en de administratie? Ook dat is voor u als verkopende partij eenvoudig. De kopende partij is immers verantwoordelijk voor de overschrijving, keuring en het betalen van de invoerbelastingen. Het enige wat u hoeft te doen is afstand doen van uw camper, de platen innemen en het gelijkvormigheidsattest meeleveren. Dat is dus precies hetzelfde als bij het verkopen aan een Belg.

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

Waar kan ik als Belg mijn camper verkopen aan een Nederlander?

Wie vanuit België een mobilhome wenst te verkopen aan een Nederlander, heeft daarvoor twee mogelijkheden. U kunt de camper verkopen aan een particulier, of u verkoopt aan een camper opkoper. Wat is het verschil, wat past bij u en hoe gaat het in zijn werk? We zetten het voor u op een rijtje.

Camper verkopen aan een Nederlandse particulier

camper zelf onderhoudenHet verkopen van een mobilhome aan een particulier uit Nederland is een interessante optie wanneer u tijd beschikbaar heeft en moeite wilt steken in de verkoopt. Hiervoor maakt u een advertentie, met mooie foto’s en een goede tekst, die u vervolgens op internet zet. De advertentie kunt u natuurlijk zetten op Belgische zoekertjes sites, maar vergeet ook de Nederlandse zoekertjeswebsites niet (Marktplaats). Het voordeel van een Nederlandse site is natuurlijk dat er meer Nederlanders zitten, al zijn die waarschijnlijk niet altijd op zoek naar een Belgische camper.

We raden u aan om de camper te laten taxeren voordat u hem te koop aanbiedt. Zo weet u precies wat deze waard is. Stel uw vraagprijs vervolgens iets hoger dan de waarde. Mensen zullen altijd onder uw vraagprijs bieden, dus zo heeft u ruimte om te onderhandelen en toch de prijs te krijgen die u wilt. Houd er rekening mee dat het een tijdje kan duren voordat u een serieuze en betrouwbare koper heeft gevonden, vooral wanneer uw camper niet in goede staat verkeert of wanneer het een onbekend model betreft.

Voordelen verkoop aan particulier

Nadelen verkoop aan particulier

Mobilhome verkopen aan een Nederlands bedrijf

opkopers camper nederlandEen snel en veilig alternatief voor de verkoop aan een particulier is het verkopen van de mobilhome aan een Nederlandse Firma. Ook op deze manier profiteert u van de hogere prijzen die Nederlanders betalen voor campers, maar heeft u niet het hele gedoe van een zoekertje maken, mensen over de vloer en de risico’s met de betaling en administratieve zaken. In tegenstelling tot bij de verkoop aan een particulier kunt u bij een opkoper ook zonder problemen een mobilhome met schade of defecten.

Bij een camper opkoper zoals wij kunt u uw voertuig gratis aanmelden voor een vrijblijvende taxatie. U krijgt dan vrijwel direct een goed bod en kunt dan direct de camper verkopen voor dat geld. Gaat u akkoord met het bod? Dan wordt de camper binnen een dag gratis bij u thuis opgehaald en krijgt u direct het geld.

Voordelen verkopen aan camper opkoop firma

Welke campers zijn geschikt bij verkoop aan opkoper?

Soort camper Te verkopen aan opkoper
Alle merken zoals Adria, Bürstner, Carthago, Dethleffs, Eriba, Ford, Hobby, Hymer, LMC, Pössl, Knaus, Sunlight, Volkswagen, Weinsberg, etc.
In goede staat (zonder problemen)
Met technische problemen
Met defecten
Zonder keuring
Met schade aan interieur/exterieur
Vuile camper (aanslag)
Wrak of total loss
Ieder bouwjaar/leeftijd

Hoe werkt de verkoop van een camper aan een Nederlander via een firma?

Wij kunnen natuurlijk niet spreken voor andere firma’s, maar de verkoop van een camper via onze website gaat heel snel en eenvoudig. Om u dit te laten zien hebben wij onze werkwijze hieronder uitgelegd. Om uw mobilhome te verkopen volgt u simpelweg onderstaande vier stappen:

 1. Laat uw mobilhome gratis taxeren
 2. Ontvang het bod en accepteer
 3. Geld ontvangen en afspraken maken
 4. De kampeerwagen wordt gratis opgehaald

Gratis taxatie

De eerste stap is een gratis taxatie van uw wagen. Hiervoor vult u het formulier in op deze pagina, waarna onze taxateurs alle gegevens nauwkeurig bekijken. Hoe meer informatie zij van u krijgen, hoe hoger zij de waarde kunnen inschatten. Geef dus zoveel mogelijk informatie en voeg ook enkele foto’s toe. Aan de hand van de informatie die u geeft, stellen zij een taxatierapport op en berekenen zij de waarde.

Meld uw camper gratis aan voor taxatie!

Bod ontvangen accepteren

Een taxatie is in de regel binnen enkele uren uitgevoerd. Wanneer wij uw taxatierapport hebben opgesteld, ontvangt u deze in uw mailbox. Vervolgens is het aan u: gaat u akkoord of wacht u liever nog even met de verkoop? Wanneer u akkoord gaat is de deal rond en gaan we naar de volgende stap.

Geld ontvangen en afspraak maken

Nadat wij van u hebben gehoord dat u akkoord gaat, maken we vanuit Nederland zo snel mogelijk het geld over op uw bankrekening. U krijgt het geld dus al voordat wij de camper komen ophalen, tenzij u kiest voor contante betaling (dan steken we gelijk over). Ook zullen we u bellen voor het maken van een afspraak voor de ophaal. Dit kan binnen een dag, en anders wanneer het u uitkomt.

Gratis ophaaldienst

Op de afgesproken dag komen wij op het afgesproken tijdstip de camper bij u thuis in België ophalen. We zorgen daarbij voor al het papierwerk. Zo krijgt u van ons een getekende verkoopovereenkomst. Daarnaast zorgen we dat u het geld krijgt, wanneer u kiest voor contante uitbetaling. Pas wanneer u helemaal tevreden bent, laden de mobilhome op onze oplegger en rijden we terug naar Nederland.

Direct uw camper verkopen in Nederland

Wilt u direct uw camper verkopen aan een Nederlander? Meld hem dan gratis aan voor een taxatie met het formulier op deze pagina. Dit is geheel vrijblijvend en u bent nergens tot verplicht. Binnen enkele uren ontvangt u van ons dan een goed bod. Wanneer u akkoord gaat, maken we direct het hele bedrag over en halen we de mobilhome gratis bij u op door heel België. Graag tot snel!

Laat jouw camper vandaag nog gratis taxeren

 • Cees Van KollenburgCees Van Kollenburg

  Camper via website aangeboden, na korte tijd contact en binnen zeer korte tijd verkoop geregeld. Geen koehandel. Camper is op korte tijd opgehaald en financieel afgehandeld. Vriendelijke en betrouwbare handelspartner. Aan te bevelen. Cees Van Kollenburg

 • Maurice Dumas-Sint-TruidenMaurice Dumas-Sint-Truiden

  Vlotte service en een zeer correcte afhandeling. Keurig en eerlijk bod en de gemaakte afspraken worden correct nageleefd. Goed werk en zeker aanbevelenswaardig. Met vriendelijke groet, Maurice Dumas

 • Robin van AalstRobin van Aalst

  Geheel volgens afspraak op een nette manier afgehandeld. Ik ben uiterst tevreden en zal daar waar mogelijk deze mannen aanbevelen. Groetjes, Robin van Aalst

 • Anton HuismanAnton Huisman

  Binnen 1 dag alles geregeld, in de avond te koop aangeboden en de volgende middag hebben ze mijn camper opgehaald. Eerlijke prijs, en de papierzaken ter plekke afgehandeld. Ik heb een goed gevoel over dit bedrijf, alles netjes geregeld. Groeten, A. Huisman

 • Timo-MaasmechelenTimo-Maasmechelen

  Heel vriendelijke man en heel goeie service. Correct betaald. Niet verder zoeken hier word je heel goed geholpen + eerlijke service. Moest er nog eens iets zijn in de toekomst dan bel ik jullie zeker. Echt een aanrader!!! veel succes nog met jullie bedrijf. Timo

 • Carla-WesterloCarla-Westerlo

  Afspraken worden correct nageleefd. De betaling gebeurt zeer vlot, het geld staat de volgende dag al op de rekening. Ook de afhaling gebeurt stipt op het afgesproken moment. Het was een positieve ervaring. Carla

Contact