Gratis100% kosteloos
Beste waardeHoogste bod
Gratis transportIn heel België en Nederland
Direct GeldBetaling contant of per bank
ProfessioneelVeilig en snel
VeiligAl sinds 2003

Beste kleine camper 2023 – Buscamper top 10

Op zoek naar een nieuwe camper dit jaar? En ziet u het niet zo zitten om hier een speciaal rijbewijs voor te halen? Dan is een buscamper oftewel een camperbusje ideaal. Deze kunt u namelijk gewoon besturen met een B-rijbewijs. En daar waar kleine mobilhomes vroeger enkel uitgerust waren met een bed en eventueel een klein keukentje, zijn moderne buscampers van alle gemakken voorzien. Douche, volledig keukenblok en tot wel vier slaapplaatsen: de buscamper anno 2023 is een complete mobiele woning. Om u te helpen bij het maken van een goede keuze, hebben wij hier de tien beste kleine campers van 2023 op een rijtje gezet.

Wij hopen we u kunnen inspireren en dat er een mooi camperbusje voor u tussen zit. En heeft u op dit moment ook al een camper en wilt u deze verkopen? Overweeg dan gebruik te maken van onze camper inkoop service. U kunt gratis en vrijblijvend uw camper ter taxatie bij ons aanmelden. Op basis van de door u verstrekte gegevens zullen wij dan uw camper op waarde schatten en indien u wilt kunt u vervolgens uw camper voor dit bedrag verkopen. Wij betalen u vervolgens direct en halen uw camper gratis op.

Laat jouw camper vandaag nog gratis taxeren

Top 10 beste kleine campers in 2023

Merk en model buscamper Waarom kopen? Prijs (vanaf)
Affinity Duo De perfecte camper voor 2 personen € 93.300,-
Karmann-mobil Duncan 545 Verrassend compact en compleet € 55.000,-
Laika Ecovip Zeer veel leefruimte voor zijn afmetingen € 83.639,-
LMC Innovan Prachtig comfortabel en compact € 71.200,-
Tonke EQV Een prachtige elektrische camper € 93.633,-
Hymer Free S Een droom van luxe en comfort € 103.990,-
Dethleffs Globetrail Bomvol innovatie en slimmigheidjes € 76.690,-
Pössl Summit Shine Een compleet en luxe huis op wielen € 69.250,-
Van-Jorn ModuleVAN Made in Groningen, with style! € 81.500,-
Pössl E-Vanster Heel bijzonder elektrisch campertje € 63.999,-

Tip: klik op het merk en model buscamper om direct alles te lezen over dit model!

De beste kleine camper in 2023 voor u

Om te bepalen welke kleine mobilhome het beste bij u past, raden we aan om in eerste instantie naar twee dingen te kijken: uw budget en wat u echt nodig heeft. Ga dan vervolgens op zoek naar een campertje dat voldoet aan uw wensen en past binnen uw budget en kijk dan naar design en luxe. Belangrijke zaken zijn voor de meeste mensen in ieder geval het aantal slaapplaatsen, de nodige sanitaire voorzieningen en de aanwezigheid van een keukentje. Let daarbij ook op bergruimte. Wilt u bijvoorbeeld fietsen meenemen? Kijk dan of het bed achter in de bus omhoog kan, zodat u daar de fietsen kwijt kunt. Let verder ook op de Euronorm van de camper, want met een goede Euronorm heeft u in de toekomst meer plezier van uw dieselcamper.

De 10 beste camperbusjes om in 2023 te kopen

Affinity Duo

Affinity DuoBent u met z’n tweeën en zoekt u een comfortabele camper die van alle gemakken voorzien is? Dan is de Affinity duo een fantastische kleine camper voor u. Deze is namelijk helemaal ontworpen voor twee personen. Er is bijvoorbeeld geen aparte zitbank, maar wel twee heerlijk comfortabele stoelen. De camper, met een stevige vanafprijs van ruim 93 mille, is ondanks zijn kleine formaat zeer rijk uitgerust. Zo vindt u achterin een badkamer inclusief douche en beschikt de campervan over een schoonwatertank van maar liefst 200 liter. Ook zit het interieur vol handige opbergruimte, zodat u al uw spulletjes netjes op kunt bergen. Optioneel zijn zonnepanelen. Samen met de goede isolatie zorgt dit voor een grote autonomie en maken deze eigenschappen de camper bijzonder flexibel en geschikt voor al uw kampeeravonturen het hele jaar rond.

Karmann-mobil Duncan 545

Karmann-mobil Duncan 545De Karmann-mobil Duncan 545 is misschien wel het ultieme bewijs van wat er mogelijk is binnen het segment van de kleine buscampers. De Duncan 545 is gebouwd op een Ford Transit Custom met 105 pk onder de motorkap en een lengte van 5,4 meter. Samen met de breedte van 2,1 meter maakt dit deze buscamper tot een bijzonder compact voertuig waar u moeiteloos mee in de vakjes parkeert. Laat zijn kleine buitenafmetingen u echter niet in de luren leggen. Dit is namelijk een campertje dat compleet is uitgerust met niet alleen een comfortabel tweepersoonsbed, maar ook met een keukentje, eettafeltje en badkamer met toilet, wastafel én douche. Het is Karmann-mobil door een slim ontwerp van het hefdak zelfs gelukt om u rechtopstaand te laten douchen. Wij zeggen: petje af!

Laika Ecovip

Laika EcovipOok de Ecovip van Laika is een campertje dat ongelofelijk goed met de ruimte omgaat. Dit zorgt voor een compacte camper die met name overdag zeeën van ruimte biedt. De camper, met een vanafprijs van € 83.639, beschikt namelijk over een achterste deel dat geheel kan transformeren. Overdag is er een rondzit met comfortabele banken, die u ’s avonds voor het slapengaan kunt inklappen en veranderen in een groot tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden. Wat ook fijn is aan deze camper is de grote hoeveelheid lichtinval, dankzij de grote ramen en het dakraam. Omdat ook de wastafelwand kan draaien, heeft u bovendien ontzettend veel ruimte om te douchen. Tel daarbij een extra zitgedeelte voorin, een fraai afgewerkt keukentje met grote koelkast en een meer dan prima isolatie, en het is duidelijk waarom deze camper tot de beste van 2023 behoort.

LMC Innovan

Laika EcovipBent u wat langer of zoekt u een campervan die een fijne ruimtelijke ervaring geeft achterin? Overweeg dan in 2023 zeker de LMC Innovan. Dit is een sportief ogende buscamper met een warm en modern interieur. Wat ons betreft een combinatie die meer camperfabrikanten zouden moeten gebruiken! De LMC Innovan is te koop vanaf iets meer dan 70.000 euro. Voor dat geldt krijgt u een rijk uitgeruste camper, met onder meer een keukentje, badkamer met wasbak, douche en toilet, een zitruimte en een uiterst comfortabel tweepersoonsbed. Doordat LMC deze camper gebouwd heeft op de Ford Transit, is hij lekker hoog. Dit resulteert zoals gezegd in een ruimtelijk effect en zorgt ervoor dat ook langere mensen rechtop kunnen staan in het achterste gedeelte. De luxe afwerking, met veel hout, maakt dit tot een mobilhome die zijn geld absoluut waard is!

Tonke EQV

Tonke EQVDe Tonke EQV is in veel opzichten een camper van de toekomst. Deze droom op wielen kost u weliswaar minimaal 93.633, maar daarvoor krijgt u wel een camper waar u tientallen jaren van zult kunnen genieten. Zelfs wanneer Brussel besluit dat fossiele brandstoffen voorgoed tot het verleden behoren, kunt u deze minicamper blijven gebruiken. De camper is namelijk volledig elektrische aangedreven. Zowel de aandrijving als de (inductie-)kookplaat zijn elektrisch. En met een actieradius van 360 kilometer komt u een flink eind op een volle accu. Verder is de Tonke EQV een bijzonder aangenaam en stijlvol uitgeruste camper. Zo beschikt hij over een keukentje en een buitendouche, alles voor op de camping dus. Slapen kan zelfs met vier personen, want met de standaard zitbank die elektrisch versteld kan worden tot groot bed en optioneel een tweepersoonsbed in het hefdak, biedt dit kleine busje maar liefst vier slaapplaatsen.

Hymer Free S

Hymer Free SDe Hymer Free S is een genot om in te kamperen én om in te rijden. Dit is een droom van een buscamper die helemaal niets aan het toeval overlaat. Op de weg geniet u van alle voordelen van een compleet uitgeruste Mercedes Sprinter. Denk aan een 9G-TRONIC automatische versnellingsbak, diverse rijhulpsystemen, een achteruitrijcamera en een multimediasysteem met 10-inch touchscreen. Op de camping in Duitsland, Frankrijk, Italië of een ander mooi land, kan het echte genieten beginnen en hoeft u beslist niet met uw toilettasje en wc-rol door het donker te struinen. De Free S is namelijk voorzien van een complete badkamer met douche, toilet en wastafeltje. Verder is het kamperen is luxe en comfort, dankzij een exclusieve afwerking van het interieur met goede stoffen, luxe houten details en de verfijnde kleurencombinaties met veel grijs- en wittinten.

Dethleffs Globetrail

Dethleffs GlobetrailDe Dethleffs Globetrail is misschien wel de slimste en meest innovatieve camper voor dit jaar. De 76.690 euro kostende camper is gebouwd op een nieuwe Ford Transit, waardoor u qua rijeigenschappen weinig extra te wensen zult hebben. Dankzij innovatieve slimmigheden is de Globetrail ondanks zijn compacte buitenmaten toch heerlijk ruim. Het bed achterin kan bijvoorbeeld deels omhoog geklapt worden, waardoor er ruimte ontstaat voor een fiets of andere grote bagage. Ook het badkamertje is ontzettend slim vormgegeven. Hierin kan een wand verschoven worden, zodat u lekker ruim kunt douchen, zonder dat dit ten koste gaat van ruimte elders. En zit u heerlijk buiten te tafelen, maar bent u een vork vergeten? Geen zorgen, want de keukenlades gaan ook aan de buitenkant open. Zo kunt u ook vanuit buiten bij al uw keukengerief. Superslim!

Pössl Summit Shine

Pössl Summit ShineMet een vanafprijs van net geen 70.000 euro is de Pössl Summit Shine beslist niet de goedkoopste camper van 2023, maar het is zeker wel één van de beste. Hij is verkrijgbaar in twee lengteafmetingen: 5,40 meter en 6,00 meter. Ook voor de bestelbus heeft u twee keuzes: Fiat Ducato of Citroën Jumper, maar dat zal niet veel uitmaken aangezien beide bussen vrijwel identiek zijn aan elkaar. Wat de Summit Shine zo goed maakt, is de combinatie van een luxe afwerking en het slimme gebruik van de ruimte. In het oog springt de keuken die helemaal naar buiten kan worden opengeklapt, zodat er een buitenkeuken ontstaat. Ook slim is de zwenkwand in de badkamer, zodat u daar veel ruimte heeft zonder dat ergens anders in te leveren. En dankzij de vele handige opbergvakjes, zoals onder de bodem van de zithoek en boven de zitcabine, kunt u alles wat u op vakantie nodig heeft op een fijne manier meenemen.

Van-Jorn ModuleVAN

Van-Jorn ModuleVANDeze camper van Nederlandse makelij is niet alleen één van de beste campers, maar zeker ook één van de meest stijlvolle. Wat een sfeervol interieur heeft het Groningse Van-Jorn aan deze camper meegegeven! Zoals de naam het al doet vermoeden, kunt u deze camper helemaal modulair laten bouwen. Daardoor zijn de mogelijkheden eindeloos. Gaat u bijvoorbeeld met het gezin op pad? Ga dan voor een extra slaapmodule in het hefdak en installeer een extra grote opbergkast. Gaat u met z’n tweeën of alleen? Gebruik deze ruimte dan om een extra grote doucheruimte en een comfortabel toilet te installeren. Waar u ook voor kiest, bij Van-Jorn bent u gegarandeerd van een duurzaam en perfect afgewerkt interieur op maat: een eigenwijze camper voor eigenwijze mensen!

Pössl E-Vanster

Pössl E-VansterCompact, ontzettend leuk, behoorlijk slim en volledig elektrisch, dat is de Pössl E-Vanster. Deze 63.999 euro kostende camperbus is gebouwd op de Citroën ë-SpaceTourer, wat hem net geen vijf meter lang maakt. Lekker compact dus en daarmee ook ideaal om bijvoorbeeld eens boodschappen te doen. Met een accupakket van 75 kWh komt u ongeveer 300 kilometer ver, wat erg netjes is voor een camper in deze prijsklasse. De E-Vanster is voorzien van twee slaapplaatsen, en kan verder naar wens modulair worden opgebouwd, met bijvoorbeeld extra slaapplekken of een badkamerruimte. Fijn is ook dat de modules eenvoudig uitgenomen kunnen worden. Op die manier kan de camper in een mum van tijd worden omgetoverd tot een volwaardig personen- of bestelbusje.

Beste kleine mobilhome van het jaar kopen en oude camper verkopen

Hopelijk hebben wij u kunnen inspireren bij uw zoektocht naar de perfecte nieuwe camper. Een eerste camper kopen is altijd spannend, dus laat u goed informeren en kijk ook eens elders op het internet of u reviews en ervaringen kunt vinden met betrekking tot de mobilhome die u op het oog heeft. Is het niet uw eerste camper en heeft u uw oude camper nog? Ruil uw oude kampeerwagen dan niet zomaar in, want wist u dat u dan in negen van de tien gevallen geld weggooit? Gespecialiseerde camper opkopers met een groot netwerk kunnen namelijk vaak een veel betere prijs bieden! Benieuwd wat uw camper waard is? Laat hem dan taxeren door onze experts. Dit is gratis en verplicht u verder tot niets, maar als u tevreden bent, kunt u direct verkopen en ontvangt u direct uw geld.

Wij zijn gespecialiseerd in de inkoop van alle soorten campers. Ook campers met schade, defecten of problemen, nemen wij graag van u over. Wij betalen u direct na akkoord. En niet alleen taxeren wij uw camper geheel gratis en vrijblijvend, ook komen wij de camper door heel Nederland of België gratis ophalen.

Vraag nu gratis en vrijblijvend taxatie aan

  • Cees Van KollenburgCees Van Kollenburg

    Camper via website aangeboden, na korte tijd contact en binnen zeer korte tijd verkoop geregeld. Geen koehandel. Camper is op korte tijd opgehaald en financieel afgehandeld. Vriendelijke en betrouwbare handelspartner. Aan te bevelen. Cees Van Kollenburg

  • Maurice Dumas-Sint-TruidenMaurice Dumas-Sint-Truiden

    Vlotte service en een zeer correcte afhandeling. Keurig en eerlijk bod en de gemaakte afspraken worden correct nageleefd. Goed werk en zeker aanbevelenswaardig. Met vriendelijke groet, Maurice Dumas

  • Robin van AalstRobin van Aalst

    Geheel volgens afspraak op een nette manier afgehandeld. Ik ben uiterst tevreden en zal daar waar mogelijk deze mannen aanbevelen. Groetjes, Robin van Aalst

  • Anton HuismanAnton Huisman

    Binnen 1 dag alles geregeld, in de avond te koop aangeboden en de volgende middag hebben ze mijn camper opgehaald. Eerlijke prijs, en de papierzaken ter plekke afgehandeld. Ik heb een goed gevoel over dit bedrijf, alles netjes geregeld. Groeten, A. Huisman

  • Timo-MaasmechelenTimo-Maasmechelen

    Heel vriendelijke man en heel goeie service. Correct betaald. Niet verder zoeken hier word je heel goed geholpen + eerlijke service. Moest er nog eens iets zijn in de toekomst dan bel ik jullie zeker. Echt een aanrader!!! veel succes nog met jullie bedrijf. Timo

  • Carla-WesterloCarla-Westerlo

    Afspraken worden correct nageleefd. De betaling gebeurt zeer vlot, het geld staat de volgende dag al op de rekening. Ook de afhaling gebeurt stipt op het afgesproken moment. Het was een positieve ervaring. Carla

Contact